Przepis na makaron z tuńczykiem
Składniki na makaron z tuńczykiem
- ulubiony makaron
- puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
- 3-4 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- pęczek zielonej pietruszki
Jak zrobić makaron z tuńczykiem
Makaron gotujemy, a na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy plasterki czosnku i cebulkę i szklimy. Gdy już będzie miało kolor taki jak lubisz dodaj tuńczyka (oczywiście wcześniej odsącz wodę) i chwilkę podsmaż. Gdy zdejmiesz z ognia wrzuć skrojoną natkę pietruszki (jest bardzo zdrowa, dlatego jej nie żałuj). Jeśli nie lubisz, to chyba nie jest danie dla Ciebie. I to tyle. Wystarczy jeszcze odcedzić makaron i dorzucić na patelnię. Wiem, że szybko i naprawdę to jest dobre.
Autorami przepisu oraz zdjęcia są poprzedni administratorzy serwisu kulinarnepogawedki Anna i Kris