Przepis na chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem
Składniki na chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem
- bochenek Twojego ulubionego chleba (pokrojonego)
- pół kostki masła (nie roślinnego)
- 2 ząbki czosnku (ewentualnie łyżeczka granulowanego)
- pół łyżeczki świeżego, drobno posiekanego koperku
- pół łyżeczki świeżego, drobno posiekanego tymianku (ewentualnie suszonego)
- pół łyżeczki świeżej, drobno posiekanej natki pietruszki
- 2 szczypty czarnego pieprzu
- 3 szczypty soli
Jak zrobić chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem
Masło, czosnek, zioła i przyprawy mieszamy ze sobą Tak powstałym masłem smarujemy kromki chleba, które układamy w bochenek i całość zawijamy w aluminiową folię. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Jeżeli jesteście w posiadaniu grilla z pokrywą, to chleb można również upiec na grillu. Opcjonalnie zamiast wyżej wymienionych przypraw, ziół i czosnku można użyć gotowej przyprawy do masła, którą można kupić w większości sklepów.
Autorami przepisu oraz zdjęcia są poprzedni administratorzy serwisu kulinarnepogawedki Anna i Kris