Przepis na babeczki z mango
Składniki na babeczki z mango
Bakaliowy spód:
- 60 g orzechów włoskich
- 150 g suszonych fig
- 75 g kokosowych wiórek
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
Czym wypełniamy?
- mango pokrojone według własnej inwencji
- do posypania cynamon, imbir w proszku i wiórka kokosowe
Jak zrobić babeczki z mango
W blenderze/malakserze rozdrabniamy orzechy i miksujemy z wiórkami kokosowymi. Następnie dodajemy cynamon i starty imbir i pojedynczo dorzucamy suszone figi. Gdy wszystkie składniki będą rozdrobnione wykładamy bazę do foremek na tartinki/muffinki, ugniatamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie wykładamy spód na talerzyk i dekorujemy kawałkami mango, posypujemy cynamonem, imbirem i wiórkami kokosowymi. Można dodać bakalie, ja użyłam jagód goji.
Autorami przepisu oraz zdjęcia są poprzedni administratorzy serwisu kulinarnepogawedki Anna i Kris