Napar z imbirem, tymiankiem i majerankiem



Przepis na napar z imbirem, tymiankiem i majerankiem

 height=222

Składniki na napar z imbirem, tymiankiem i majerankiem

  • 0,5 litra wody
  • 2 łyżki utartego świeżego imbiru
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku lub gałązka świeżego
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku lub gałązka świeżego
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka miodu

Jak zrobić napar z imbirem, tymiankiem i majerankiem

Zagotować wodę. Dodać obrany ze skórki imbir (może być w plasterkach lub tarty), tymianek i majeranek. Gotować przez około 15 minut. Przecedzić przez sitko, ostudzić do temperatury około 40 stopni i dodać sok z cytryny i miód. Pić ciepły.

Autorami przepisu oraz zdjęcia są poprzedni administratorzy serwisu kulinarnepogawedki Anna i Kris