Chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem



Przepis na chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem

 height=222

Składniki na chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem

  • bochenek Twojego ulubionego chleba (pokrojonego)
  • pół kostki masła (nie roślinnego)
  • 2 ząbki czosnku (ewentualnie łyżeczka granulowanego)
  • pół łyżeczki świeżego, drobno posiekanego koperku
  • pół łyżeczki świeżego, drobno posiekanego tymianku (ewentualnie suszonego)
  • pół łyżeczki świeżej, drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 szczypty czarnego pieprzu
  • 3 szczypty soli

Jak zrobić chipsy tortilla z mięsem mielonym i serem

Masło, czosnek, zioła i przyprawy mieszamy ze sobą Tak powstałym masłem smarujemy kromki chleba, które układamy w bochenek i całość zawijamy w aluminiową folię. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Jeżeli jesteście w posiadaniu grilla z pokrywą, to chleb można również upiec na grillu. Opcjonalnie zamiast wyżej wymienionych przypraw, ziół i czosnku można użyć gotowej przyprawy do masła, którą można kupić w większości sklepów.

Autorami przepisu oraz zdjęcia są poprzedni administratorzy serwisu kulinarnepogawedki Anna i Kris