Babeczki z mango



Przepis na babeczki z mango

 height=222

Składniki na babeczki z mango

    Bakaliowy spód:
  • 60 g orzechów włoskich
  • 150 g suszonych fig
  • 75 g kokosowych wiórek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru
  • Czym wypełniamy?
  • mango pokrojone według własnej inwencji
  • do posypania cynamon, imbir w proszku i wiórka kokosowe

Jak zrobić babeczki z mango

W blenderze/malakserze rozdrabniamy orzechy i miksujemy z wiórkami kokosowymi. Następnie dodajemy cynamon i starty imbir i pojedynczo dorzucamy suszone figi. Gdy wszystkie składniki będą rozdrobnione wykładamy bazę do foremek na tartinki/muffinki, ugniatamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie wykładamy spód na talerzyk i dekorujemy kawałkami mango, posypujemy cynamonem, imbirem i wiórkami kokosowymi. Można dodać bakalie, ja użyłam jagód goji.

Autorami przepisu oraz zdjęcia są poprzedni administratorzy serwisu kulinarnepogawedki Anna i Kris